Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι εμείς και οι συνεργάτες μας μπορούμε να ορίσουμε cookies για σκοπούς όπως προσαρμογή περιεχομένου και διαφήμισης.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο χειρουργός ουρολόγος Γρηγόριος Θεοδώρου Σακκάς γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα.

Το 1992 περάτωσε στην Β' Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών,operating την βασική του εξειδίκευση στην Ουρολογία, κατά την οποία εκπαιδεύτηκε μεταξύ άλλων, στην χρήση των υπερήχων, των Laser, της ενδοσκοπικής χειρουργικής και του εξωσωματικού λιθοτρίπτη, διενεργώντας μεγάλο αριθμό λιθοτριψιών.
Το 1993 παρουσίασε την διδακτορική του διατριβή με θέμα τις επιπτώσεις στην νεφρική λειτουργία από τις διάφορες τεχνικές θεραπείας της λιθίασης και εκρίθη ως λίαν καλώς. Το 1994 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία στην χρήση των Lasers με υποτροφία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Εργάσθηκε από τότε στην Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας του 7ου Νοσοκομείου Αθηνών (1994-2001), και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (2001-2005), αντιμετωπίζοντας έως σήμερα, τουλάχιστον 3500 περιστατικά λιθίασης του ουροποιητικού.

Η ενασχόληση του με την χρήση Lasers όλων των τύπων είναι συνεχής και ιδιαίτερα στην ενδοσκοπική λιθοτριψία και την υπερτροφία του προστάτη.

Ο ιατρός είναι πρωτοπόρος στην χειρουργική με τα  Greenlight laser καθώς και Holmium: Yag laser, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές από τις πρώτες Laser προστατεκτομές (2005).
Έχει συγγράψει και παρουσιάσει πολλές επιστημονικές εργασίες της ειδικότητας του (δες εδώ).
Είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, της Διεθνούς Ένωσης Ουρολόγων (Societe Internationale d Urologie) και Fellow of European Board of Urology.