Σύντομο Βιογραφικό

Ο χειρουργός ουρολόγος Γρηγόριος Θεοδώρου Σακκάς γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα.

Το 1992 περάτωσε στην Β’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, την βασική του εξειδίκευση στην Ουρολογία, κατά την οποία εκπαιδεύτηκε μεταξύ άλλων, στην χρήση των υπερήχων, των Laser, της ενδοσκοπικής χειρουργικής και του εξωσωματικού λιθοτρίπτη, διενεργώντας μεγάλο αριθμό λιθοτριψιών.
Το 1993 παρουσίασε την διδακτορική του διατριβή με θέμα τις επιπτώσεις στην νεφρική λειτουργία από τις διάφορες τεχνικές θεραπείας της λιθίασης και εκρίθη ως λίαν καλώς. Το 1994 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία στην χρήση των Lasers με υποτροφία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Εργάσθηκε από τότε στην Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας του 7ου Νοσοκομείου Αθηνών (1994-2001), και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (2001-2005), αντιμετωπίζοντας έως σήμερα, τουλάχιστον 3500 περιστατικά λιθίασης του ουροποιητικού.

Η ενασχόληση του με την χρήση Lasers όλων των τύπων είναι συνεχής και ιδιαίτερα στην ενδοσκοπική λιθοτριψία και την υπερτροφία του προστάτη.

Ο ιατρός είναι πρωτοπόρος στην χειρουργική με τα  Greenlight laser καθώς και Holmium: Yag laser, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές από τις πρώτες Laser προστατεκτομές (2005).
Έχει συγγράψει και παρουσιάσει πολλές επιστημονικές εργασίες της ειδικότητας του.
Είναι μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας,  καθώς και του Fellow of European Board of Urology.

Ο ιατρός έχει πλήρη άδεια ασκήσεως στο Ηνωμένο Βασίλειο, (GMC full licence) και χειρουργεί ως Consultant και στην χώρα αυτή.