Μεταλλική Πρόθεση Προστάτη

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΘΕΤΗΡΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟY:

Αντιμετώπιση με την τοποθέτηση Μεταλλικής Πρόθεσης – (STENT) Προστατικής Ουρήθρας Memokath 028

– Συχνά και ειδικά σε ασθενείς προχωρημένης ηλικίας, συναντούμε την ύπαρξη ενός μόνιμου καθετήρα στην ουροδόχο κύστη με όλα τα επακόλουθα για τους ίδιους και το περιβάλλον τους. (συχνές επισκέψεις για αλλαγή, αντιβιώσεις με ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβιακών στελεχών, σηπτικές επιπλοκές πολλές φορές κρίσιμες για την διαταραγμένη κατάσταση της υγείας τους, περιθωριοποίηση στο σπίτι, κοινωνική απομόνωση, πόνοι απο σπασμούς της ουροδόχου κύστεως κ.λ.π.)

– Οι ασθενείς αυτοί φέρουν τον καθετήρα για πολλούς λόγους, αλλά συχνά λόγω αναισθησιολογικής αντένδειξης για προστατεκτομή οποιουδήποτε είδους, θεωρούμενοι υψηλού κινδύνου για οποιαδήποτε νάρκωση, περιοχική η γενική.

– Η μεταλλική πρόθεση Memokath 028,αποτελεί μία εναλλακτική λύση στον μόνιμο καθετήρα, αποτελούμενη απο βιοσυμβατό μεταλλικό κράμα σε σχήμα σπιράλ και σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με τό μέγεθος της εκάστοτε ουρήθρας. Τοποθετείται με ειδικό πλαστικό εισαγωγέα μέσω απλής και ανώδυνης κυστεοσκόπησης ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΣΗ. Η τοποθέτηση γίνεται υπό όραση μέσω του οπτικού τηλεσκοπίου του κυστεοσκόπιου και αφορά την περιοχή απο την αρχή (κυστικός αυχένας) ως το τέλος της προστατικής ουρήθρας (σφιγτήρας). Αφού τοποθετηθεί, εγχύεται θερμό υγρό των 60 γρ.περίπου μέσω του κυστεοσκοπίου και η πρόθεση διαστέλλεται για να παραμείνει στην θέση της. Ο ασθενής παραμένει κλινήρης για μικρό χρονικό διάστημα (1-2 ώρες) και αφού ουρήσει ικανοποιητικά εξέρχεται ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.